tips att köpa för barnbidrag

Tips – Detta kan du köpa till barnen för barnbidraget

Det kan vara klurigt att få barnbidraget att räcka till allt det du vill köpa till dina barn. Därför gäller det att fundera en stund. Det viktigaste är att se till att de prylar du köper blir uppskattade och att dina barn verkligen använder dessa.

Lättast är om barnen själva berättat vad de vill ha. Då är det liten risk att de blir besvikna. Här kommer några roliga tips på vad du kan hitta på och köpa till dina barn för en billig peng.

Prylar för utomhuslek

Det finns ett flertal prylar som är perfekta för utomhus som inte behöver kosta skjortan. Under sommaren går det att köpa leksaker som barnen har nytta av vid sol och bad. Det kan vara allt från hink och spade, badboll till luftmadrasser och snorkel med simglasögon. Större barn kan uppskatta frisbees, strandtennisset (träracket med en hård boll) eller helt vanlig boll av plast. Oavsett vilken aktivitet barnen väljer kan de antingen vara ute i vattnet eller uppe på stranden. Motion är bra!

När snön har lagt sig som ett täcke över marken är det många barn som vill vara ute och leka i snön. Du kan köpa en ny pulka eller kälke – det blir nästan alltid succé. Här finns en lista med bra pulkor. Skidor är också kul.

Likaså finns oftast möjligheten att åka skridskor i de lokala ishallarna utan att det behöver kosta något. Har inte barnen skridskor går det att köpa sådana begagnat via annons eller i second hand-butiker. Fördelen att köpa i andra hand är att barnbidraget räcker gott och väl.

Pyssla med barnen

Det finns barn som älskar att pyssla på olika sätt, allt från att tillverka saker till att lägga pärlplattor. Det finns massor med häftigt pyssel att hitta på. Och vet du vad – många vuxna tycker det är kul också så du kanske upptäcker en egen hobby åt dig själv!

Du kan hitta inspiration på nätet och då får du samtidigt tips på var du kan köpa pysselgrejorna. Annars finns det ett flertal hobbybutiker online som erbjuder mycket pyssel både för stora och små.

Dessutom går det att köpa set av olika slag och det är väldigt ofta dessa butiker rear ut material för pyssel. Du och dina barn kan sitta hemma i lugn och ro, för att sedan beställa hem det pysslet som ni vill testa.

Spel av olika slag

Det finns en uppsjö av olika typer av spel. Allt från vanliga bordsspel såsom Fia med knuff, UNO och Yatzy till, TV- och datorspel. Fördelen är att det finns spel för alla åldrar oavsett vilken typ av spel du väljer till dina barn. Barnbidraget räcker gott och väl till att köpa de flesta typer av spel som finns på marknaden. Det kan bli många fina minne tillsammans när ni sitter om kvällen och spelar, umgås och har kul.

Köpa pussel

Något som är en rolig och rogivande aktivitet är att lägga pussel. Barnen kanske inte tycker det är speciellt kul till en början, men när motivet börjar framträda allt mer blir det spännande. Du hittar pussel för barn i alla åldrar. När väl pusslet är klart klistrar ni upp motivet på hård papp/kartong för att sedan hänga upp på väggen.

Gå på loppis

Vårt sista tips är att gå på loppis. Det är ett garanterat kul sätt att få fler saker för pengarna. Där kan barnen själva välja ut de prylar som de vill ha för en billig peng. Det finns flera fördelar med att köpa begagnat. Framför allt så blir prylarna billigare och köper du skridskor eller liknande, så gör det inget att barnen växer ut dem. Skulle sakerna gå sönder så är det inte hela världen eftersom barnbidraget räcker till att köpa något annat kul istället.