vatten

Så får du dina barn att dricka mer vatten

Att se till att ens barn dricker tillräckligt med vatten kan vara en utmaning för många föräldrar – dock är det viktigt för barnens hälsa och välbefinnande. Här är några tips för att göra vattenintaget till en rolig och hälsosam vana för att dina barn ska hålla sig hydrerade under dagen.

Ge dina barn en hälsosam vana med Air Up

En bra metod för att få barnen att dricka mer vatten är att introducera dem för Air Up. Air Up är en innovativ vattenflaska som använder smakpoddar för att ge vattnet olika smaker, utan att tillsätta några kalorier eller socker. Många föräldrar har dock insett att dessa smakpoddar kan vara dyra, men numera finns det möjlighet att beställa Air Up smakpoddar billigt för barnfamiljer från svensk sida, vilket lönar sig ekonomiskt.

Genom att låta barnen välja sina favoritsmaker på smakpoddarna som säljs till ett billigare pris, kan du göra vattenintaget till en rolig och spännande upplevelse för barnen. Att uppmuntra dina barn att dricka mer vatten är en viktig del av att främja deras hälsa och välbefinnande – med Air Ups vattenflaska och billigare smakpoddar kan du göra det till en rolig och spännande upplevelse för dem att hålla sig hydrerade och friska.

Erbjud vatten som det främsta alternativet till dryck

Ett bra sätt för att få dina barn att dricka mer vatten är att erbjuda det som det främsta alternativet till dryck vid måltider. Se till exempel till att ha vatten lättillgängligt genom att ha Air Ups vattenflaska med smakpoddar eller vattenkaraffer synliga och tillgängliga i hemmet. Du kan också göra det roligare genom att använda färgglada vattenflaskor eller karaffer med roliga motiv eller figurer som gör det mer lockande för barnen. 

Att ha vatten lättillgängligt och synligt kan öka chansen att barnen väljer vatten istället för andra drycker. Du kan även tänka på att undvika att ha läsk, saft eller andra sockerhaltiga drycker lättillgängliga hemma. Kom ihåg att det också är viktigt att vara en bra förebild genom att själv dricka vatten regelbundet och uppmuntra dina barn att göra detsamma – genom att göra vatten till det naturliga valet kommer barnen vänja sig vid det.

Gör vattenintaget till en rolig aktivitet

Att göra vattenintaget till en rolig aktivitet kan vara ett effektivt sätt att få barnen att dricka mer vatten i vardagen. Du kan till exempel införa ett belöningssystem där barnen får en liten belöning varje gång de dricker en viss mängd vatten under dagen. Du kan också göra det till en tävling genom att se vem som kan dricka mest vatten under en viss tidsperiod, till exempel med hjälp av Air Ups vattenflaska med billiga smakpoddar.

Genom att använda dessa tips kan du hjälpa dina barn att utveckla en hälsosam vana med att dricka mer vatten – kom ihåg att vara tålmodig och konsekvent för att uppnå bästa resultat.