aktier på skärmar

Billiga aktier som även barnbidraget räcker till

I dessa ”stanna hemma/arbeta hemma”-tider har många människor försökt sig på något som de inte har någon större erfarenhet av. Antingen genom att handla med kryptovalutor, använda frilansplattformar på nätet för att öka sina inkomster eller, i det här fallet, genom att köpa några av de bästa billiga aktier. Målet med den här artikeln är att du ska få en bättre förståelse för det så att du enkelt kan ta dig in i världen av online aktiehandel.

Under de senaste åren har många människor bestämt sig för att använda en del av sin inkomst för att investera i billiga aktier och därmed potentiellt få en bättre och säkrare framtid för sig själva och sina barn.

Vad är dessa billiga aktier och hur kan du få hjälp med dem?

Enligt Investopedia, en av de ledande onlineplattformarna för investerare – ”Billiga aktier är aktier som delas ut till anställda före en börsintroduktion (IPO) till ett värde som är mycket lägre än IPO-priset.

Ett företag som ännu inte är ett offentligt bolag kan kompensera anställda med personaloptioner eller begränsade aktienheter. Dessa vanliga former av aktiekompensation blir ”billiga aktier” om de senare värderas till ett betydligt högre pris efter en börsintroduktion.

Hur kan du köpa och investera i billiga aktier?

Det är känt att Barnbidraget är 1 250 kronor i månaden och är skattefritt. Billiga aktier som behandlas här i artikeln är inte alls i närheten av det priset.

Innan du börjar investera är det mycket viktigt att fokusera på forskningen. Du måste se till att du förstår vem du ger dina pengar till. Man måste se till att göra ett par saker:

1) Välj rätt aktiemäklare på nätet.

                      När man har bestämt sig för vilken billig aktie man ska köpa är det enklast att gå via en online-, snarare än en ”offline”-börsmäklare. När du har registrerat dig och lagt till pengar på ditt konto kan du börja investera direkt. Alternativet ”offline” rekommenderas inte för nybörjare, men när du har fått lite erfarenhet kan du pröva även det alternativet – genom att kontakta en aktiemäklare på heltid eller kontakta företaget direkt. Artikeln kommer att försöka att främst fokusera på onlinehandel.

2) Gör research om de aktier som du tror är bäst för dig.

                      Genom artikeln kommer du att få hjälp med att välja rätt investeringsalternativ för nybörjare. När du har fått lite perspektiv är det upp till dig att experimentera lite och prova andra saker.

3) Antalet billiga aktier du vill köpa

                      Ett av de bästa råden du får när du börjar investera i nästan vad som helst är att inte spendera mer än du är beredd att förlora. Till exempel, om du har möjlighet att spara 15-20% av din månadsinkomst, så är det en väldigt liten risk att exempelvis investera 5% på aktier. Kom ihåg att aldrig investera om du inte kan återhämta dig från en eventuell förlust. Och gå därför med den siffra som är mest bekväm för dig och dina inkomster. Prova först, se hur det går och öka eventuellt beloppet med tiden.

Ta gärna en titt på några av de bästa alternativen för 2021:

  1. General Electric Company [GE]

GE tillhandahåller produkter och tjänster inom flyg, kraft, förnybar energi, hälsovård och finansiella tjänster. Luftfarten genererar de största intäkterna, men sjukvården genererar den största vinsten. Att investera i GE betyder att investera i framtiden.

  • LimeLight Networks [LLNW]

Limelight Networks är en ledande leverantör av CDN-tjänster (Content Delivery Network) som gör det möjligt för organisationer att leverera snabbare webbplatser, mer responsiva applikationer, video av högsta kvalitet och konsekventa nedladdningar av spel och programvara till alla enheter.

  • Glu Mobile [Gluu]

Glu Mobile, Inc. är en amerikansk utvecklare och utgivare av videospel för mobiltelefoner och surfplattor. Glu grundades i San Francisco, Kalifornien, 2004 och erbjuder produkter till flera olika plattformar, inklusive Java ME-baserade enheter, Android, Windows Phone, Google Chrome och Amazon.

  • Zynga [ZNGA]

Zynga Inc. är en amerikansk utvecklare av sociala spel som driver sociala videospelstjänster och grundades i april 2007 med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien, USA. Företaget fokuserar främst på mobila plattformar och sociala nätverksplattformar. Zynga uppger att dess uppdrag är att ”koppla samman världen genom spel”.

  • Nokia Corp [NOK]

Nokia utvecklar nätverksutrustning, programvara, tjänster och licenser globalt. Företaget erbjuder tjänster inom mobiltelefoni, IoT och digital hälsa.

Varför ska du investera i billiga aktier?

I det nuvarande ekonomiska klimatet är det verkligen viktigt att ha några olika typer av inkomster. Även om du har ett fast jobb eller studerar kan du se till att använda din fritid, talang eller tom en del av barnbidraget till andra projekt, till exempel detta. Det bästa är att det är du själv som bestämmer hur mycket tid och pengar du vill lägga ner på investeringar. Du behöver inte känna dig pressad till att riskera något om du inte känner att det är rätt. Tänka på att barnbidragspengarna kommer senast den 20:e varje månad. Om utbetalningsdagen är en lördag eller söndag kommer pengarna på fredagen. Du kan till exempel placera några investeringar i början av varje månad och se resultatet en tid framöver. Som nämnts är detta ett bra sätt att investera i dig själv och din framtid.