bitcoin

Barnbidraget kan användas till investeringar – kan kryptovaluta vara ett bra alternativ?

Om man har förmånen att ha en ekonomi som tillåter att kan lägga undan och investera hela eller delar av barnbidraget kommer du att ge ditt barn en välkommen skjuts ut i vuxenlivet. Detta kan användas som handpenning på en lägenhet eller för att betala för körkortet. 

När det kommer till hur man ska investera till sitt barn så finns det en lång rad olika filosofier. En sak är dock genomgående för allt: långsiktighet. Att vara långsiktig i sitt sparande ger kapitalet högsta möjliga chans att kunna växa till sig till en riktigt fin summa pengar. Om du överväger att investera i krypto så har du säkerligen en hel del funderingar. Hur skattar man på kryptovaluta? Är det en bra investering? Bör jag satsa allt på krypto? I den här texten kommer vi att göra vårt bästa att räta ut dessa frågetecken. 

Att investera i kryptovaluta till sitt barn 

Att investera i kryptovalutor till sitt barn går att göra på en rad olika sätt, men det absolut enklaste är genom att öppna upp ett konto hos en nätmäklare som erbjuder handel med krypto. Där kan du sedan köpa och förvara allt krypto som du köper. Idag så går det dessvärre inte att köpa krypto från de största nätmäklarna Avanza och Nordnet

Är krypto en bra investering för ens barn?  

Men är krypto en bra investering? Detta är någonting som du själv kommer att bli tvungen att ta ställning till. Det finns gott om experter som anser att kryptovaluta med största sannolikhet kommer att fortsätta stiga i värde allt eftersom åren går, medans andra hävdar att det kommer vara totalt värdelöst om några år. Detta leder oss därför in i vårt nästa stycke.

Diversifiering 

Att diversifiera sina investeringar är ett erkänt knep för att se till att ens investeringar har möjlighet att växa över tid. Att inte lägga all sina ägg i en korg är en erkänd och klok investeringsstrategi och man bör därför inte lägga alla pengar på kryptovaluta utan om man bestämmer sig för att köpa krypto bör det vara tillsammans med långsiktiga indexfonder. 

Tänk på att vara långsiktig 

Oavsett vad du beslutar dig för så är det viktigt att du behåller det långa perspektivet. Ditt barn kommer inte att behöva pengarna på lång tid och därför kommer ett långsiktigt tänkande, regelbundet investerande och ränta på ränta effekten få pengarna att växa.