skaffa vpn för barnbidrag

Tips på vad du köpa för överblivet barnbidrag om du vill surfa säkrare

Det är få idag som inte använder internet. Detta gäller naturligtvis även barnfamiljer. Anledningen till att barnfamiljer och andra använder internet är såklart att de flesta tjänster idag återfinns där. Oavsett om man ska gör a bankärenden, shoppa, söka information eller annat så använder vi internet. Men en sak som många glömmer bort är att det inte bara finns fördelar med att använda internet. För det första så är det inte säkert att du har access till hela internet och frö det andra så kan det finnas en del integritetsrelaterade risker med att surfa på nätet. Läs vidare så ska du få mer info om detta och vad du kan göra för att stävja detta.

Investera barnbidraget i en VPN-tjänst

Om du har barnbidrag över och inte vet vart du ska göra av pengarna så kan du investera i en VPN-tjänst. VPN står för Virtual Private Network / Virtuellt Privat Nätverk och innebär en rad fördelar för internetanvändare.

Öka integriteten

Du kanske tror att dina personuppgifter, lösenord och dylikt inte är synliga för andra online? För slipade bedragare så finns möjlighet att stjäla dessa uppgifter från dig online, och missbruka dem. Men med en VPN-tjänst så säkerställs din integritet till fullo. Detta genom att VPN-tjänsten skapar en krypterad tunnel som din datatrafik styrs genom. Detta förfarande omöjliggör för en tredje part att genomföra övervakning av ditt surfande. Du kommer dessutom slippa en massa riktad annonsering som annars i regel alltid dyker upp när man ”surfar vanligt”.

Slipp bli blockerad beroende på var du befinner dig

Har du någonsin testat att använda SVT Play när du är utomlands? Om du gjort det så har du också säkerligen märkt att allt innehåll inte är tillgängligt på denna plattform. Detta beror på att IP-numret du använder kommer från ett annat land än Sverige och visst innehåll på SVT Play är GEO-blockerat vilket innebär att et bara går att ses när man befinner sig i Sverige. En VPN-tjänst har den smarta funktionen att den ger access till andra IP-nummer än det faktiska. Detta innebär att även om man befinner sig utomlands så kan man genom VPN-tjänsten välja att surfa med ett svenskt IP-nummer vilket då innebär att man får access till hela SVT Play. Detsamma gäller andra populära tjänster såsom exempelvis Netflix och Youtube.

Skydd vid surfing på offentliga nätverk

Säkerligen har du surfat på något annat nätverk än ditt hemmanätverk någon gång. Detta innebär en risk. Varje gång du surfar på ett offentligt nätverk så löper du risken att detta är osäkert vilket innebär att du kan bli övervakad så att en annan part ser vad du surfar samt kan stjäla känslig data. Detta är en risk man kan förhindra med en VPN-tjänst. VPN-tjänsten kan nämligen kryptera känsliga uppgifter så at te inte blir synliga för en annan part även om man surfar på ett offentligt nätverk. Tänk på detta nästa gång du lånar ett offentligt nätverk på en flygplats eller ett café! Så om du vet vad du ska göra av pengarna från barnbidraget – skaffa en VPN-tjänst. Fördelarna är många!