vad är barnnidraget värt i bitcoin?

Så mycket är ditt barnbidrag värt i bitcoin

Ditt barnbidrag ska förstås gå oavkortat till ditt barn. Men som en kul grej berättar vi här vad barnbidraget är värt i bitcoin (som du bland annat kan handla med på bitcoin pro).

Vad är barnbidraget värt i bitcoin?

Ditt barnbidrag på 1 250 kr är värt cirka 0,0000032 bitcoin. Nedan går vi igenom vad som påverkar priset för bitcoin, som i sin tur påverkar hur många bitcoin ditt barnbidrag är värt.

5 faktorer som påverkar priset

  1. Utbud och efterfrågan.
  2. Hur många som använder bitcoin.
  3. Nya regler och lagar.
  4. Valutans rykte.
  5. Konkurrens från andra kryptovalutor.

Längre ner berättar vi mer om varje faktor vi precis nämnt ovan.

OBS: Bitcoin är en högriskinvestering som kan medför att du tjänar pengar, men du kan lika gärna förlora de pengar du satsat om du har otur. Du ska därför bara investera pengar du har råd att vara utan när du investerar i bitcoin.

1. Utbud och efterfrågan av bitcoin

Utbudet och efterfrågan av bitcoin avgör hur mycket en bitcoin är värd. Om utbudet är högt kommer kursen påverkas negativt av det, men om utbudet är lågt kommer kursen öka tack vare det. Tänk gärna på att det finns fler faktorer som påverkar priset för bitcoin än just detta.

2. Hur många som använder bitcoin

Ju fler som använder bitcoin desto mer kommer valutan vara värd. För när populariteten för valutan ökar desto bättre blir framtidsutsikterna för bitcoin, vilket får värdet för valutan att öka.

3. Nya regler och lagar som kommer

Länders regeringar och styren har lite att säga till om då bitcoin är en decentraliserad valuta. Men trots att så är fallet finns det saker som länder kan göra för att få priset för en bitcoin att minska. De kan bland annat säga att handel med bitcoin är olagligt, vilket också har hänt i Kina.

Likaså kommer positiva lagändringar såsom att Kina tillåter bitcoin leda till att kursen för valutan förbättras.

4. Rykte för valutan

När valutan har ett bra rykte hålls kursen uppe och vice versa. Ett bra rykte kan bitcoin få genom att till exempel se till att olagliga transaktioner försvåras vilket sannolikt imponerar på regeringar och myndigheter.

Ett försämrat rykte, och då även en försämrad kurs kan valutan få om det infinner sig tekniska problem vid överföringar eller om det inte går att bryta nya bitcoin på grund av tekniska problem.

5. Konkurrens från andra valutor

Det finns betydligt fler kryptovalutor än ”bara” bitcoin. Litecoin och dogecoin är två större kryptovalutor som är rivaler till bitcoin. Ju bättre de andra kryptovalutorna blir, desto mindre populär blir bitcoin och ju lägre blir också kursen för bitcoin.

På samma sätt ökar kursen för bitcoin om andra valutor visar sig vara mindre populära än bitcoin. Ett än större utbud av bitcoinbankomater skulle få kursen för bitcoin att öka rejält.

Vad är bitcoin egentligen?

Bitcoin är en kryptovaluta som är baserad på blockkedjeteknik. Tack vare det är alla transaktioner såväl spårbara som säkra. Du kan även gräva, eller minea bitcoin för att få tag på bitcoin utan att behöva köpa valutan via en handelsplats. De personer eller den grupp som uppfann bitcoin gick under det påhittade namnet Satoshi Nakamoto. Ingen vet vem Satoshi Nakamoto är, men det finns tidningar som tror sig veta det.